Mielenterveys ja siihen littyvät sairaudet

Moi 
Jotenkin mielenterveysongelmat on pyörineet minun mielessä, aika pitkään ja on koskettanut, myös minua ja läheisieni mieliä. On masennusta, itsetuohoisuutta, hermoromahdusta, paniikkihäiriö, skitsofrenia, kaksi-suuntainen mielialahäiriö yms.
Aikalailla minulla on mielenterveyden kanssa on tullut kappailtua peruskoulusta lähtien, koska koulukiusaamisista olin sulkeentuneempi sisäisesti ja en silloin ja en myöskä opiskellessani Kajaanissa uskaltanu kertoa kellekkään kunnolla asiasta, koaska pelkäsin sitä , etä minua alettaisiin pahemmin kiusaaman minua, jos kiusjaajilleni tulisi jollain tavalla ilmi, joten hupsista keikka niin oma ajatusmaailma sitten muuttui itsevihaksi, lieväksi masennuksesi ja ajattelin kuolemaa oman käden kautta, mutta en uskaltanu loppujen lopuksi.

Minä tiedän läheisitäni sen, että esimerkisi ätini poti masennusta samoin siskoni potii ja edelleen. kuitenkin on käynyt terapiassa ja syönyt mieliala-lääkkeitä siihen. Se johtuu aikalailla siitä, että meillä ei kokonaisena perheenä oikein mennyt hyvin ja loppujen lopuksi äiti ja isä erosivat.
Isällä taas on kaksi-suuntainen mielialahäiriö, mutta onneksi hän käyttää lääkeittä siihen että ei oli ailahtelevainen sen suhteen, esimerkisi hän ei käyttäytyisi, kuin lapsi ja toinen ääripää taas että hän käyttäytyis kuin mielipuoli. Onneksi hän on muuttunut eron jälkeen sellaiseksi isäksi, joksi minä olin toivonut. Laitoin loppuun pari wikipedia sivua littyen aiheeseen, jos kiinostaa lukea asiasta tarkemmin. Tämä juttu oli ihan minun kulmasta katottuna.

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2016 teille
 https://fi.wikipedia.org/wiki/Mielenterveys 

 https://fi.wikipedia.org/wiki/Mielenterveyden_h%C3%A4iri%C3%B6

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pitkästä aikaa

Kuulumisia

Hyvää uutta vuotta 2018