Mummun kuolema ja ajatusten selvittelyä

Moi 

Nyt on surumielisin kirjoitus kyseessä kuten otsikossa lukeekin, että oma rakas mummu nukkui pois  perjantai 13.1 puolella yöllä/aamuyöstä tai aamusta ja se kyseinen päivä oli minulle tosi järkytys ja erilainen, koska en pystynyt toivottamaan hyvää syntymäpäiväänsä ja hän olisi täyttänyt kyseisenä päivänä 89 vuotta. 

Olisin toivonut että hän olisi edes vähän kauemmpin elänyt, että olisin osannut varautua paremmin hänen pois menoon, mutta nyt en ollut. 

Oli minulla kuitenkin jo aikaisemmin aavistuksia, että ei kestä enää kauaa että hän siirtyy pilven reunalle seuraamaan maailman menoa.

 Ne  minun aavistelut jo alkoivat jo siinä, kun oma eno kuoli puoltoista vuotta sitten paksusuoli syöpään (11.7.2015)  ja toinen eno kuoli auto-onnettomuudessa joulun alla (22.12.2002). hän silloin sanoi, että suurin piirtein niin, että hänet olisi voitu haudata, kun hänen kaks poikaa on jo haudattu.

Hautajaiset ovat sitten tosiaan mummun kotikunnassa haapavedellä läheisten ja sukulaisten läsnä ollessa 27.1.2017 ja olen melko varma, että silloinkin tuleen itkemään, mitä olen tänään (maanantaina), eilen ja silloin perjaintaina tehnyt kun hän oli tosi tärkeä.

kun tänä päinä tuli itkettyä muutam kyynel jälleen kerran, niin tuli mietittyä, myös omaa kohtaloa ja vanhat ajatukset itsensä vahingoittamisesta palasi, sillain että aloin miettimään miten sitä tekisi, että olon saisi helpommaksi tai saisi veddettyä viimeisen henkäyksen ja vieläpä melko nopeasti.

Mielessä oli myös ystävät mielessä, joita olisin halunnut nähdä kun oon yksin omien ajatuksien kanssa ja he asuvat toisilla paikkakunnilla, kuin minä niin ei olisi heti päässyt heidän luokseen tai he minun. Onnekksi  kuitenkin nyt viikonloppuna saa, kuitenkin ajatukset sen  verran nollattua, että ei heti tarvitse ajattella tulevia hautajaisia.

.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pitkästä aikaa

Kuulumisia

Hyvää uutta vuotta 2018